Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

48. Imotska sila

Ovogodišnja ljetna manifestacija “Imotska sila” održat će se od 4. srpnja do 10. kolovoza. Kako kažu organizatori iz Pučkog otvorenog učilišta Imotski „Sila“ otvaramo, u četvrtak 4. srpnja ispred zgrade poglavarstva predstavom “Otvoreni brak” koja će vas u izvedbi poznatih filmskih, televizijskih i kazališnih glumaca, Matije Prskalo i Slavka Jurage nasmijati do suza. Pogledajte u ovu komediju koja je odlična kritika kako pojedinca, tako i društva u cjelini, a koju je napisao slavni talijanski nobelovac Dario Fo i njegova supruga Franca Rame.

U nedjelju 7. srpnja u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta biti će otvorena izložba slika „Propuntavanja II“ našeg renomiranog slikara Vicka Kavelja. Ova izložba je svojevrsni hommage Imotskim jezerima, temom kojom se autor bavi već duži niz godina.

Sljedeći na programu je koncert Gorana Karana koji će se održati ispred zgrade poglavarstva u subotu 13. srpnja. Posljednjih nekoliko godina na “Imotskim silima” se održava i večer za djecu, a ove godine u srijedu 17. srpnja, ispred zgrade poglavarstva održat će se predstava “Šumica” u izvedbi Krešimira Jelića, Franke Klarić i Ane Perković, glumaca HNK Šibenik.

U subotu, 20. srpnja također ispred zgrade poglavarstva biti će održan koncert klape „Munita“ iz Zadra, dok će u utorak, 23. srpnja na istom mjestu gostovati KUDŽ „Filip Dević“ iz Splita koji nam dolaze s mješovitom klapom, ali i plesnim folklornim ansamblom.

U subotu 27. srpnja također kod zgrade poglavarstva na rasporedu je koncert naše grupe „Centrifuga“, dok je u srijedu 31. srpnja na rasporedu tradicionalni koncert Hrvatskog puhačkog orkestra gradske glazbe Imotski koji će nam svirati dio repertoara kojeg su izvodili na Europskom natjecanju u talijanskoj Riva del Gardi gdje su osvojili prvo mjesto i postali prvaci Europe.

Četvrtak 8. kolovoza rezerviran je za predstavu „Početak“ teatra „Exit“ koja će se održati u gradskom kinu. Predstava govori o dvoje ljudi toliko različitih, a opet sličnih u svojoj usamljenosti i postavlja pitanje da li je kasno da život ponovo počne? Kroz ovu duhovito nijansiranu predstavu bez nasilja, grubosti i psovki kao pomagala, vode nas dvoje izvrsnih glumaca Dijana Vidušin i Dražen Šivak, dok režiju potpisuje Aida Bukvić.

I za kraj ovogodišnjih 48. „Imotskih sila“ u subotu 10. kolovoza ispred zgrade poglavarstva održat će se cabaret „Ča je život vengo…“ Cabaret je inspiriran pjesmama, reportažama i prozom legendarnog Momčila Popadića čijih aforizama i dosjetki se još tu i tamo sjetimo, no pjesme poput „Oprosti mi pape“ ili „Skitnica“ i danas rado pjevamo i nerijetko nas sjete da život i nije ništa drugo vengo fantažija.

Svi programi počinju u 21 sat i besplatni su za publiku. U slučaju nevremena, svi programi čije je održavanje predviđeno na otvorenom, biti će održani u kino dvorani.