7 večeri uz Glumce u Zagvozdu, početak 2. srpnja

Stanovnici Zabiokovlja i susjednih mjesta, kao i domaći i strani gosti, s nestrpljenjem očekuju subotu, 2. srpnja. Naime, tog dana počet će kulturno-umjetnička manifestacija “Glumci u Zagvozdu” koja će se održavati na otvorenom tijekom srpnja i polovice kolovoza uz kvalitetne, odabrane izvođače.

25. po redu kazališni susreti započet će u 20 sati izložbom fotografija Suzane Ajhner Starčević radnog naslova Zagvozd… tragom srca. Iste večeri u 21 sat nastupit će Kazalište Morzgva & Kazalište Marina Držića s predstavom Tanje Mravak “Jel’ tako, Zorane?”.

9. 7. u 21 sat pozornica je rezervirana za komad Tisje Kljaković Braić “U malu je uša đava” u režiji Marija Kovača i izvedbi HNK iz Splita.

Posjetitelji priredbe 16. 7. u 21 sat moći će uživat u pjesmi i plesu ansambala Lado i Tanec na “Koncertu pod zagvoškim zvijezdama”.

Redateljica Helena Petković za 24. 7. u 21 sat pripremila je djelo Ivane Vuković “Dijete našeg vremena” koje će izvesti splitski glumci iz kazališta “PleyDrama”.

Nadamo se da će kod publike najviše zanimanja pobuditi djelo preminulog glumca i pisca, naših korijena, Ilije Zovka. Njegove Ženike u 21 sat, 30. 7. glumit će glumci i režiseri splitske Kazališne družine Ritam igre – Pero Eranović i Ivan Baranović.

Za bosanskog komičara Zijada A. Sokoliovića i njegovo djelo Glumac… je glumac… je glumac rezerviran je termin za 6. 8. u 21 sat.

Tradicionalna manifestacija završit će 13. kolovoza u 21 sat koncertom sevdaha Amire Medunjanin pod imenom “S Biokova pogledat’ je lijepo”, uz pratnju gitare Ante Gela i kontrabasa Zvonimira Šestaka.

Organizator susreta je Kulturna udruga “Glumci u Zagvozdu” iz Zagvozda, a pokrovitelj Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija i Općina Zagvozd. Glavni sponzor je “Atlantic grupa”.

Ovogodišnji susreti posvećeni su nedavno preminulom kazališnom, televizijskom i filmskom glumcu Žarku Potočnjaku, jednom od utemeljitelja ovih susreta. (ak)