Bakova povorka u Imotskom

U nedjelju je održana tradicionalna Bakova povorka sa čitanjem ostavštine i paljenjem Krnje, a Bakove svečanosti u Imotskom završavaju tradicijskom Večeri humora u utorak, 21. veljače.

Podosta znatiželjnika i ljubitelja maškara, podosta maski, posebno kod mladih i onih najmlađih koji su došli u pratnji roditelja. Krnjeval u liku zelenog lutka Grinicha, organizatorima je bila poruka o ukradenom Božiću u Imotskom. Stari Bako u ulozi Jakova Lipoglavšeka, njegova pratnja, pjesma, podosta veselja i maski obilježili su još jednu Bakovu povorku. Možda će Vas ove fotografije donekle u sve to uvjeriti – objavljuje Radio Imotski.

Nagrađene najbolje maske

Održan je i tradicionalni ples pod maskama. U prostorima koji veličinom nisu odgovarali velikom interesu Imoćana i njihovih gostiju okupilo se i podosta onih koji su svojim maskama plijenili pažnju. Žiri sastavljen od iskusnih majstora odabrao je pojedinačne i skupne maske, a organizator im je dodijelio i nagrade.

U konkurenciji pojedinačnih maski prvo mjesto osvojila je maska Cruella de vil, drugo mjesto maska Baywach i treća maska Morticia i Gomes. U konkurenciji grupnih maski prva nagrada pripala je Harmonikama, drugi su bili Hrvatske šume, a treći The Manhattans Kiss and say goodbye.

Evo i malo fotografija Frenkia Ramonea s maskenbala.

Matea Parlov Koštro do osobnog rekorda U Barceloni!

Matea Parlov Koštro do osobnog rekorda U Barceloni!

1.NL: Croatia i Orijent podijelili bodove, Kamenu pobjeda na početku drugog dijela sezone

Matea Parlov Koštro do osobnog rekorda U Barceloni!