Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Croatia i Vinjani igraju utakmice sezone

Premda je većina nogometnih klubova s područja Imotske krajine odigralo posljednje utakmice ove sezone nogometna uzbuđenja za mnogobrojne ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu još uvijek nisu završila.

Štoviše, dva kluba iz Imotske krajine igraju praktički najvažnije utakmice sezone baš ovaj vikend.

Pred Croatijom iz Zmijavaca ove subote je izuzetno važna utakmica 33. kola u kojoj dočekuju Sesvete. Croatia se pomalo nespretno dovela u neugodnu situaciju gdje će joj pobjeda osigurati siguran ostanak među hrvatskim prvoligašima. Iako je cijelu sezonu bila po sredini tablice ipak je niz lošijih predstava rezultirao činjenicom da se moraju boriti za ostanak, a premda postoji i više rezultatskih rješenja, ono što je sigurno svakako je da Croatiji pobjeda mora biti izuzetan imperativ. Poziv je to ujedno i svim zaljubljenicima nogometa s područja Imotske krajine da u subotu budu u Zmijavcima na ŠRC “Marijan Šuto Mrma”. Croatija je deveta s 33 boda. Utakmica počinje u 17:30 sati, kada kao domaćini igraju i desetoplasirani Orijent (32 boda) i jedanaesti BSK (31 bod), koji bi trenutačno s niželigašima igrao doigravanje za ostanak u ligi. Dodajmo kako dan poslije u nedjelju u Osijeku u izravnom dvoboju Zrinskog i Šibenika pada odluka o prvaku i putniku u SuperSport HNL.

U Vinjanima već danima vlada prava pobjednička atmosfera, a u nedjelju ih očekuje vrlo teško gostovanje protiv Postire Sardi u Postirama. Ta utakmica odredit će prvaka 2. ŽNL i izravnog putnika u 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske županije. U slučaju pobjede Vinjana oni su prvaci te se nakon sezone vraćaju u društvo županijskih prvoligaša, a u slučaju pobjede Postira ekipa s Brača se nakon tri godine vraća u 1. ŽNL. Ukoliko ostanu neriješeno onda je Mosor novi prvak i putnik u veći rang natjecanja. Bilo kako bilo Vinjani u nedjelju od 17:30 sati igraju utakmicu sezone.