Dan općine Zmijavci


      10. kolovoza slavi se blagdan svetoga Lovre i Dan Općine Zmijavci. Tako je danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Osim vijećnika sjednici su bili nazočni i ugledni gosti. Predsjednica Općinskog vijeća Ivana Šabić posebno je istaknula demografske mjere koje za cilj imaju rađanje više djece. Tako Općina daje poticaje za prvo, drugo dijete te treće i svako iduće. Posebno se ulaže u KUD Dikovača te NK Croatiju.

     Načelnik Mijo Šuto je posebno istaknuo projekt katastarske izmjere na području Zmijavaca, što će znatno pridonijeti vlasništvu i katastarskoj izmjeri zemljišta. Uredit će se oko 13.000 katastarskih čestica. Drugi projekt je uređenje i asfaltiranje lokalnih i nerazvrstanih cesta. Sanirano je krovište športske školske dvorane. Uređeno je višenamjensko igrališta u Milasa. Uređen je okoliš oko igrališta na Progonu. Uređene su biciklističke staze. Sagrađen je novi most na Matici.

    Najveći projekt je gradnja novog dječjeg vrtića, što se očekuje iduće godine.

   Nagrede Općine Zmijavci u obliku zahvalnica i plaketa dobili su  KUD Dikovača, Udruga Žabarska večer, NK Croatija,  dr. Jakov Todorić, Miroslav Karoglan, Obitelj Šabić-Kesinjić i Iva Todorić.

    U ime nagrađenih zahvalio se bivši načelnik Miroslav Karoglan.