Demanti stranke Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti

U skladu s člankom 2.stavkom 3. Zakona o elektroničkim medijima (NN 11/21), a u vezi s člankom 40. stavcima 1.i 4. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) objavljujemo ispravak informacije objavljene dana 9.3.2022. godine na našem portalu pod naslovom “Nediljko Karoglan izabran za predsjednika HSS-a Splitsko-dalmatinske županije”. Naime, iz dostavljenog od strane navedene stranke vidljivo je da su netočni navodi da je stranka Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti nakon smrti prvog predsjednika stranke i dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika, gospodina Milana Bandića započela s “gašenjem” i raspuštanjem lokalnih ogranaka Stranke.

“Naime, u članku 8. stavak 5. Statuta Stranke navedeno je kako navedena stranka djeluje na području Republike Hrvcatske, prvenstveno na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije sudjelovanjem članova u radu tijela Stranke i teritorijalnih organizacija Stranke.

Dana 11.prosinca 2021. održana je 3. Izborna skupština stranke na kojoj je izabran sastav svih tijela Stranke za mandat 2021.-2025. u kojem stranka nastavlja djelovati sukladno svom programu i statutu kao jedna od najznačajnijih političkih stranaka u Gradu Zagrebu te kao najaktivnija oporbena stranka u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

U prilogu Vam šaljemo i izvadak iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske na dan 9.3.2022. iz kojeg je razvidno da Općinska organizacija stranke Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti Zmijavci i dalje ima status kao aktivna stranačka organizacija.

Također, izvješćujemo Vas kako je gospodin Nediljko Karoglan brisan iz registra članova Stranke dana 9.3.2022. te više nije član naše Stranke po sili statuta obzirom da je pristupio drugoj političkoj opciji.

Ispravak netočnih informacija mora biti objavljen u skladu s dredbama članka 41. Zakona o medijima te Vas pozivamo da postupite sukladno mjerodavnim zakonskim odredbama.

S poštovanjem, Nebojša Bulka, glavni tajnik