Hod za život – 29. svibnja i u Imotskom

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine će se održati u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja, prvi put u Imotskom, gdje je lanjski program odgođen zbog pandemije. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!

Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, po prvi puta pridružuju se još dva velika hrvatska grada, Slavonski Brod i Imotski. Većina Hodova održat će se u mjesecu svibnju i lipnju, dok će u drugim gradovima Hod za zaštitu svakog ljudskog života biti na jesen.

Hod za život u Zagrebu i Imotskom održat će se 29. svibnja, okupljanje je u subotu u 10:30 na Trgu dr. FranjeTuđmana – na starom kolodvoru.

Cilj Hoda za život je skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, poručuju organizatori.

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.