Kaštelani pobjednici Šahovske lige jug u Prološcu

U subotu 30. listopada Proložac je ugostio završnicu 1. šahovske kadetske lige regije jug. Odigrano su posljednja tri kola od ukupno devet. Natjecanje je održano u prostorijama sportske dvorane u Prološcu, zahvaljujući načelniku općine gospodinu Mati Lasiću i svim njegovim vijećnicima koji su odlučili ugostiti naše mlade šahiste. Zajedničkim nastojanjima ŠK Petar Žaja iz Aržana i ŠK Imota iz Imotskog, a zahvaljujući sponzorima ovog natjecanja Turističkoj Zajednici Imota i općini Proložac, posljednja tri kola su iznjedrila pobjednika. Moram napomenuti da u ovoj 1. kadetskoj ligi sudjeluju najjače ekipe iz četiri županije: Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska. Ekipe koje su nastupile: Metković, Mornar Split, Šibenik, Petar Sedlar-Pepe Kaštela, Zadar, Solin-Cemex, Brda Split, Casper Zadar i Jelsa. Prva dva mjesta vode u finale Hrvatske kadetske lige i ta dva mjesta su osvojili:

1. mjesto – ŠK Petar Sedlar-Pepe Kaštela s maksimalnim brojem osvojenih bodova – 16

2. mjesto – ŠK Mornar Split s osvojenih 12 bodova

3. mjesto je osigurao ŠK Casper Zadar s 9 osvojenih bodova, uz napomenu da je upravo baš on bio prošlogodišnji prvak Hrvatske.

Moram naglasiti da su gosti bili gospodin Ivica Brkić – predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza i gospodin Božo Mišković – povjerenik za kup Hrvatske.

Općina Proložac je osigurala bogat ručak za sve sudionike i goste turnira.

Sve ekipe s ovog natjecanja su se osjećale oduševljeno bez obzira kakav je rezultat ostvaren, a domaćin je dobio sve hvale od svih sudionika. Posebna hvala je bila na velebno zdanje sportske dvorane, škole, doma, a i igrališta uz pitanje kako se uspjelo staviti sve na jedno mjesto.

Hvala i gospodinu Anti Budimiru koji nam je bio na raspolaganju cijeli dan.

Nadam se da se vidimo i dogodine, rekao nam je načelnik i zahvalio se ŠK Petar Žaja iz Aržana na vrhunskoj šahovskoj predstavi.

Ilija Knezović