Krajem tjedna otvaranje kružnog toka u Glavini Donjoj

Kružni tok kod Vukadinovića bit će pušten u promet krajem ovoga tjedna. Do tada će biti postavljena vertikalna i horzontalna signalizacije te uklonjeni semafori. To znači da neće biti zaustavljanja vozila kao u zadnjih pola godine, što je stvaralo velike prometne gužve. Time je završena prva faza izgradnje ovoga kružnog toka a druga faza počinje u ožujku iduće godine. Sve ovo je rečeno na posljednjoj, 16. po redu sjednici Gradskog vijeća Imotskog. 

Evo i ostalih odluka. Dječji vrtić iz Imotskog trebao bi dobiti nove prostore kod Vodovoda koje je do sada koristila imotska policija. Aglomeracija ide predviđenom dinamikom. Asfaltiranje ulica i cesta šire od 3 metra financirat će Grad Imotski. Bivša zgrada Trimota trebala bi se obnoviti i prilagoditi za potrebe Veteranskog centra, odnosno imotskih branitelje i njihove potrebe. Tu je oko 8 tisuća četvornih metara zatvorenog prostora.

Usvojen je proračun za 2023. godinu u iznosu od 9 milijuna i 454 tisuće eura te predviđanje za 2024. godinu uvećan za oko 50 posto, odnosno 17.635 tisuće eura. Na ovako veliko povećanje proračuna utjecala su planirana izgradnje Dogane, Gradske tržnice te bazena. Groblje kod Svetoga Ante u Vinjanima Gornjim proširit će se za 2.500 metara četvrnih. Tu bi se u prvoj fazi izgradilo šezdesetak novih grobnica. Svi zainteresirani Vinjančani za nove grobnice mogu se predbilježiti u Gradu Imotskom. Članovima Vijeća srpske nacionalne manjine isplaćivat će se 30 eura mjesečno.

      Određene su i dvije donacije i to samohranim majkama s četvero maloljetne djece i to Miri Kutleša i Anđeli Ljubičić po 2.500 eura jednokratno.