Međunarodni “Proložac open” u brzom šahu

U zajedničkoj organizaciji Šahovskog Saveza Splitsko-dalmatinske županije i Općine Proložac održan je već 3. Županijski šahovski turnir u ubrzanom šahu Proložac open u svrhu obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja.
U četvrtak, 30. svibnja 2024. u Domu u Prološcu nastupilo je 115 šahista iz pet zemalja (HR, BIH, Crna Gora, Australija i Ukrajina).
Nakon cijelodnevnog nadmetanja kroz devet kola titulu pobjednika odnio je Velemajstor Mladen Palac s ukupno osvojenih 8 bodova, drugo mjesto je pripalo Velemajstoru Robertu Zelčiću s osvojenih 7,5 bodova, a s jednakim brojem bodova treći je bio majstor Ivan Galić.
Nakon objave rezultate nagrade igračima su uručili Mate Lasić, načelnik općine Proložac i predsjednik ŠSSDŽ gospodin Božo Mišković koji se na samom otvaranju turnira obratio igračima i Proložanima te ih pozdravio, zahvalio se na dolasku predsjedniku Hrvatskog šahovskog saveza Ivici Brkiću i načelniku na velikoj želji da Proložac bude domaćin ovog međunarodnog turnira. Isto tako se zahvalio tehničkom organizatoru Š.K. Petar Žaja iz Aržana zbog velikog angažmana i podizanja turnira na najveći nivo koji može biti. Njegove riječi su potvrdili i igrači koji su se osjećali ugodno uživajući u igri. Veliku ulogu su imali i suci ovog turnira koji su odradili suđenje na najvišem nivou.
Na kraju svega načelnik Mate Lasić se zahvalio svima na dolasku i svima u organizaciji na ovom spektaklu koji je zaživio u Prološcu.

Rezultate možete pogledati OVDJE.