Mladi Luka Parlov pobjednik kupa u mačevanju

LUKA PARLOV, član Mačevalačkog kluba „Split“ osvojio prvo mjesto na „24. Rapir kupu, međunarodnom natjecanju mačevanja u Zagrebu, u disciplini floret za jedanaest godina.

„24. Rapir kup“, najveći međunarodni turnir za mlađe dobne skupine u Hrvatskoj održan je 12. i 13. ožujka u dvorani OŠ Kajzerica u Zagrebu. Tradicionalno, i ove godine turnir je privukao brojen domaće i međunarodne natjecatelje koji su se natjecali u mačevalačkim disciplinama floret i mač. „Rapir kup“ najveće je i najpoznatije međunarodno natjecanje u mačevanju za mlađe dobne skupine na prostoru Republike Hrvatske.

Kroz dva dana natjecanja, unutar 323 natjecateljska meča nastupilo je čak 250 natjecateljice i natjecatelja iz jedanaest država. uz domaće mačevaoce iz Hrvatske, na turniru su nastupili  i natjecatelji iz Austrije, Belgije, Cipra, Italije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske i Turske, čime je ovogodišnji turnir posjećenošću nadmašio turnire prethodnih godina, te se službeno pozicionirao kao najjači međunarodni turnir  za mlađe dobne uzraste u Hrvatskoj.

Uz organizatora turnira, mačevalački klub Rapir iz Zagreba, turnir se priredio pod pokroviteljstvom Mačevalačkog saveza ZagrebaHrvatskog mačevalačkog saveza, a turnir je podržala i tvrtka Span, poznati proizvođač mačevalačke opreme- mađarska tvrtka PBT.

Na tom turniru je nastupio i Luka Parlov, slivanjskih korijena, član Mačevalačkog kluba „Split“, u kategoriji za dobni uzrast od 11 godina i osvojio prvo mjesto u disciplini floret.

Iduće, 25.- to izdanje Rapir kupa održat će se u ožujku 2203. u Zagrebu.

Olimpijski sport mačevanja, kao idealna sportska aktivnost za djecu školskog uzrasta, svake godine privlači sve veći broj djece, s ciljem stjecanja zdravih sportskih navika djeteta, poticanja zdravog načina života.

Tekst i foto: Dragica Zeljko Selak