Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Najava lige Imotske krajine za 2021.

Šahovski klub Petar Žaja u suradnji s općinama  uspijeva realizirati i ovu godinu Ligu Imotske krajine.

U ovom trenutku poznato je da će Ligi Imotske krajine biti sljedeći domaćini: općine Lovreć, Proložac, Zagvozd i Zmijavci su ovogodišnji domaćini, pa bih se zahvalio načelnicima . Ponajprije mladoj dami Aniti Nosić, gospodinu Mati Lasiću, gospodinu Miroslavu Gaći , gospodinu Miroslavu Karoglanu i naravno svim njihovim vijećima koji su ligu podržali.               

Naravno da će o datumima odlučiti lijepo vrijeme jer će se Liga Imotske krajine održavati na otvorenom sa svim epidemiološkim mjerama, pa će se datumi određivati u kratko vrijeme prije samog održavanja-saznajemo od Ilije Knezovića ,predsjednika Šahovskog kluba“ Peter Žaja“ iz Aržana

Općina Lokvičići i njen načelnik Branko Knezović su odlučili donacijom financirati nagrade Lige Imotske krajine .

Gradu Imotskom je predan natječaj za drugi amaterski turnir Imotske krajine, nakon što je prvi uspješno održan u Božićno vrijeme 2019.godine, ali još nismo dobili odgovor za koji se nadamo da će biti pozitivan i u skoro vrijeme. Po reakciji gradonačelnika Ivana Budalića odgovor bi mogao biti pozitivan.     

Općina Runovići i njen načelnik gospodin Mario Repušić odlučili su u ovoj godini organizirati šahovsku simultanku s jednim od hrvatskih velemajstora koji bude slobodan u vrijeme održavanja, jer kako je izjavio: želim zainteresirati sve domaće poznavatelje šaha i općinu Runovići i upisati kao turistički poželjnu šahovsku destinaciju. Napominjem da je jedna simultanka dogovorena i s gospodinom Lukom Kolovratom pri Turističkoj zajednici u Imotskom.

Općina Podbablje se očitovala da će sudjelovati u jednoj od organizacija,ali se nisu izjasnili hoće li biti Liga ili simultanka.

Novo prepoznati ljubitelji šaha u Imotskoj krajini sve su željniji šahovskih događanja uopće, a naravno i raznolikosti natjecanja, osnovali su klub imenom Imota da bi se bavili i profesionalno šahom.

Na nama u Šahovskom klubu „.Petar Žaja“ Aržano je da se i dalje trudimo da sve Općine u Imotskoj krajini imaju nešto zajedničko, a šah je povezao mnoge !!! 

Na kraju moram spomenuti da općina Lovreć i općina Zagvozd ponavljaju domaćinstva, zadovoljni prošlogodišnjim događajima, a moramo se zahvaliti općinama Proložac , Podstrana, Cista Provo i Gradu Kaštela na podršci našoj Školi Šaha za djecu i mladež , a općini Cista Provo i gospodinu Boži Ćubiću na financiranju, uz Školu Šaha,  svih naših profesionalnih natjecanja i organizacija.

I za kraj 16.međunarodni turnir Petar Žaja je spreman, samo da mjere dopuste-ističe u svojoj izjavi Ilija Knezović, predsjednik Šahovskog kluba „Petra Žaja“ iz Aržana te pokretač svih šahovskih događanja u Imotskoj krajini.