Najbolji vratar Prve nogometne lige

Mario Gudelj /32/, vratar NK Croatije iz Zmijavaca, smatra se najboljim vratarom u Pevoj nogometnoj ligi, što je drugi rang natjecanja u Hrvatskoj. Sportski direktor NK Croatije Igor Musa kaže da je među 5 najboljih vratara u Hrvatskoj. Preporuča ga i izborniku Zlatku Daliću! Dosta razloga da ga predstavimo i na našem portalu.

    Vratar je pola momčadi u nogometu. Naravno da njegove obrane ovise i od igrača obrane, ali ono što ovaj Zmijavčanin pokazuje na nogometnom terenu je za divljenje. Evo što nam je rekao u kratkom razgovoru.

– Sada sam u rodnim Zmijavcima. Moja vratarska karijera kao juniora bila je u Hajduku i Zagrebu dok sam kao senior branio za Kamen, Imotski, Hrvatski Dragovoljac, Rudeš, Trnje i Karlovac. Najljepše je naravno, doma. Croatija je sada posložen klub. Osim dobra igračkog kadra, imamo dobre trenere te čelnike Uprave. Ove godine cilj nam je biti među 4 prvoligaša. Sezona je bila teška. Bilo je padova ali smo se uzdizali…

   Bivši vratar Croatije i sadašnji trener vratara u tom klubu Danijel Gudelj pun je pohvala za Marija Gudelja. O njemu govori samo biranim riječima. Svaka čast.

Mariju Gudelju želimo još dobrih obrana a možda već na jesen ispadne i prilika za braniti u puno jačem i poznatijem klubu.