FOTO: NK Imotski

Nogomet: Imotski preuzeo fenjer! Vinjani došli do važne pobjede

Rezultatski gledajući ovaj vikend nije bio posebno dobar za klubove s područja Imotske krajine. Od šest klubova koji se natječu u svojim ligama jedino su Vinjani došli do pobjede i to ne bilo kakve. Protiv jednog od izravnih konkurenata za ispadanje Vinjani su slavili te osvojili važne bodove u predstojećoj borbi za ostanak.

Do kraja prvenstva u 1. ŽNL ostalo je još pet kola odnosno petnaest bodova, a grčevita borba bori se za prvaka gdje se nadmeću Omiš i OSK iz Otoka. Omiš je u subotu kiksao protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca te osvojio samo bod dok je OSK pobijedio čime se bodovno poravnao sa Omišanima.

Vinjani su igrali protiv izravnih konkurenata ekipe Tekstilca iz Sinja te pobijedili 3:2 i tako fenjer odnosno zadnje mjesto prepustili Imotskom. Za Vinjane je dva gola postigao Pave Klapirić dok je jedan postigao Mandurić, a za goste su pogađali Jurić i Ramljak.

Imotski je u Dugom Ratu poražen od Orkana također u izravnoj borbi za ostanak te su tako postali najveći konkurent za ispadanje iz lige. Hoće li novi strateg Alen Kljenak donijeti osvježenje vidjet ćemo u narednim kolima. Imotski je poražen od Orkana s visokih 5:2 i sa zebnjom čeka iduće kolo s Jadranom iz Tučepa. Ne ide im u prilog ni činjenica da za petnaest dana gostuju protiv Vinjana u Vinjanima.

Mračaj je visoko poražen protiv Trogira 5:0 dok je prološka Mladost izgubila na svom terenu protiv Omladinca 0:2.

Kamen je poražen u Posedarju 4:0 protiv Hrvatskog viteza dok je Croatia poražena protiv Orijenta 2:0.