Restoran The Flame otvorio je prije 40 dana svoja vrata, na jugozapadnom ulazu u grad Posušje (desno u ulici Put za Imotski 35). Njegov vlasnik je Mateo Mitar koji je dobar dio svoga života proveo u Imotskom, tj, školovao se od 1. razreda osnovne do kraja srednje škole te je završio srednju školu za kuhara u Imotskom.
– Tada me nije puno zanimala škola, upisao sam se jer su mi rekli da ću imati brdo novca, uvijek raditi na suhom i imati siguran posao.
Polako sam se zaljubljivao u posao kroz rad, iako su mi smjene znale biti i do 17 sati.
S 18 godina sam odlučio okušati se s radom u inozemstvu pa sam već tada krenuo prvi put u vlaku za Tirol, tu sam 4 godine radio u luksuznim hotelima koji imaju odlične nagrade za rad. Taj put nije bio nimalo lagan, upoznavati kuhinju koja je daleko od “loših sezonskih” restorana u Hrvatskoj, gdje se carbonara radi od vrhnja, a umaci su od praška iz kantice – kaže nam Mateo.
– Želja mi je uvijek bila da se vratim kući i počnem nešto svoje, ali nikad nisam ni sanjao da ću imati restoran sa 100 sjedećih mjesta, luksuznih stolova napravljenih od epoxy smole i oraha, zidova koji su napravljeni najboljim talijanskim tehnikama. Ostavio sam iza sebe odličan posao s plaćom od 4 tisuće eura netto sa smještajem i hranom te se s djevojkom vratio u Posušje. Godinu dana sam gradio The Flame uz pomoć obitelji, a ponajviše oca, koji je napravio više umjetničkih djela od kovanog željeza te dosta drugih stvari – otkriva nam Mateo i ističe osobitosti svog restorana.
– Naš meni nije nešto velik ali najveći fokus stavljamo na svježinu namirnica i kvalitetu, nudimo neke nove stvari koje baš nisu često na našim jelovnicima npr. XXL Rebro Bika (to je naš najveći specijalitet), teleća koljenica, janjeća koljenica, bbq špic rebro i još dosta njih ali tekst bi bio predug da sve predstavim. Još jedan naglasak bih stavio na naše juneće ćevape koje radimo po sarajevskom receptu te našim burgerima. Za burgere sami oblikujemo meso i dorađujemo ga, naš umak i naravno naše pecivo koje se svako jutro pravi u našoj kuhinji. Uz sve moje znanje ništa ne bi bilo moguće bez pomoći obitelji i djevojke koje sam vezao za posao skoro cijeli dan, i skupa sa mnom čine The Flame ono što jest. Ovim putem pozivam sve ljude koje vole dobru hranu da dođu i probaju, mi smo tu svaki dan osim utorka od 16-23:30 h.
Time je obogaćena turistička ponuda i sve ljubitelje gastronomije u zapadnoj Hercegovini i Imotskoj krajini.