Obilježen 34. rođendan imotskog HDZ-a


     Kao što smo i najavili, u subotu 27. siječnja 2024. svečano je obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a za tada jedinstvenu Općinu Imotski. Na svečanoj sjednici u kino dvorani bili su predsjednik HDZ-a i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, dopredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, ministri Branko Bačić, Šime Erlić i Vili Beroš, nekoliko saborskih zastupnika, umirovljeni generali Josip Lucić i Damir Krstičević, načelnici imotskih općina te susjednih hercegovačkih općina Gruda, Posušja i Čitluka te drugi gosti i uzvanici.

      Poslije pozdrava Domovini i odavanja počasti svim poginulim braniteljima i članovima HDZ-a kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, uime utemeljitelja obratio se Tomislav Misir. Poslije njega skupu se obratio Ivan Budalić, saborski zastupnik, gradonačelnik Imotskog i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a. On je istaknuo da je Vlada Andreja Plenkovića  otpisala dug Gradu Imotskom od 34 milijuna kuna. U naselju Bage sagrađena su 24 stana za branitelje vrijedna 2,4 milijuna eura. Sagrađena je nova zgrada Policijske postaje vrijedna 4,6 milijuna eura. Pred završetkom je i nova zgrada Centra za socijalni rad vrijedna 1,2 milijuna eura. Na prostorima bivšeg Trimota gradit će se braniteljski centar… U samom središtu Imotskog gradit će se Gradska tržnica. Tu je i veliki projekt Aglomeracije i investicije u cestogradnji.

     Poslije su prigodno prisutne pozdravili u ime utemeljitelja HDZ-a Josip Šarić, Ante Sanader, Branko Bačić i na kraju pozdravljen od pune dvorane posjetitelja Andrej Plenković. On je istaknuo uspjehe ove Vlade koju vodi 8 godina a uvjeren je i za dobivanje trećeg mandata. Neke ankete govore da HDZ vodi čak s 29 posto potpore birača! Hrvatski narod će znati za koga treba glasovati – zaključio je predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

     Prije svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja Topana za sve umrle članove HDZ-a, poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

FOTO: Saša Tadinac