Obilježen Dan općine Runovići

Blagdan Gospe od Karmela slavi se i kao Dan Općine Runovići. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Osim vijećnika bili su nazočni i predstavnici lokalne samouprave te branitelji.

Vrlo opširno o postignućima u izgradnji komunalne infrastrukture govorio je runovićki načelnik Mario Repušić

 Tako je spomenuo izgradnju spomenika svim hrvatskim braniteljima kod Doma i uređenje školske športske dvorane. Tako je u taj športski objekt utrošena znatna sredstva na sanaciju krova, parketa, sanitarnog čvora, rasvjete, tribina… Uređeno je dječje igralište uz Vrtić, zatim multifunkcionalno igralište na Pojilu i Pastoralni centar kod crkve Gospe od Karmela. Obnovljena je Općinska knjižnica. Postavljen je uređaj za napajanje električnih vozila i bicikli. Uređuje se cesta prema Podosoju te Sebišina-Slivno. Dosta se ulaže i u NK Mračaj te Kajak kanu klub Mračaj Runovići.

  U ponediljak se otvara i granični prijelaz Sebišina. Plakete Općine Runovići dobili su Borko Babić, Dom za stare i nemoćne Sveta obitelj Runovići, Kristijan Jakić nogometaš, Josip Joko Puljiz te Ante Lubina i Ivan Vladić. U ime nagrađenih zahvalio se Borko Babić, prvi načelnik Općine Runovići.

Da Općina Runovići dobro radi i da je na dobrom putu govore navedeni projekti, iako nismo sve naveli.

   Bit će bogat vjerski i kulturno-zabavni program, Ganga fest u Slivnu, likovna kolonija početkom kolovoza koju vodi akademski slikar Ante Ljubičić Car.