Održana izvanredna skupština NK “Imotski”

Slijedom posljednjih događanja vezanim za NK “Imotski” kao i općenito nogometa kao sporta u samom gradu Imotskom u nedjelju je na tu temu održana izvanredna skupština. Članovi Skupštine, roditelji, igrači, ali i zainteresirani građani odazvali su se u broju koji je u skladu s epidemiološkim mjerama. Sve je proteklo u mirnom i tolerantnom ozračju. Nakon izlaganja i obrazloženja cijele situacije od strane predsjednika kluba Josipa Bušića te posebno sportskog direktora Ante Knezovića skupštinari su jednoglasno usvojili zaključke. Tijek skupštine pratili su i predstavnici grada Imotskog koji su dali punu podršku zaključcima skupštine NK Imotski.

Sve zaključke možete pročitati u nastavku:

Zaključci usvojeni na sjednici Skupštine Nogometnog kluba Imotski održane 5. rujna 2021. godine

  1. Skupština Nogometnog kluba Imotski jednoglasno se suprotstavlja ideji oživotvorenja novog nogometnog kluba na području Grada Imotskog. Neprihvatljivim smatramo da nezadovoljni djelatnici ucjenjuju Nogometni klub Imotski te predvode inicijative koje dovode do podjela u Gradu Imotskom, osobito podjela imotske djece. Jednoglasan stav Skupštine je da niti jedan djelatnik Nogometnog kluba Imotski nema pravo ispisivati djecu, igrače iz Kluba kako bi ih koristio za vlastite interese, osobito ne manipulacijama kakve su trenutno na sceni, već drugi put u četiri godine. Smatramo kako imotsko društvo nema potrebe za novim nogometnim klubom, kao što nema ni prostora ni vremena, kao ni infrastrukturnih uvjeta za djelovanje još jednog nogometnog kluba na Gradskom stadionu Gospin dolac.
  2. Nogometni klub Imotski je, kao najdugovječniji hrvatski drugoligaš, sa svojom poviješću, rezultatima i uspjesima nogometaša poniklih u Gospinom docu značajan i priznat nogometni klub na području Republike Hrvatske. Skupština Nogometnog kluba Imotski jednoglasno poziva Grad Imotski na izraženiju i sveobuhvatniju potporu u očuvanju i daljnjoj izgradnji nogometnog kluba koji nosi ime Grada Imotskog i predstavlja sve građane Grada Imotskog. Skupština Nogometnog kluba Imotski jednoglasno poziva Grad Imotski da zaštiti Gradski stadion Gospin dolac kao svoju imovinu, u koju su Grad Imotski i Nogometni klub Imotski samo u posljednje dvije godine uložili oko milijun kuna. Djelovanje još jednog nogometnog kluba na Gradskom stadionu Gospin dolac dovelo bi vrlo brzo do devastacije gradske imovine, kako unutrašnjosti stadiona tako i nogometnog terena.
  3. Skupština Nogometnog kluba Imotski jednoglasno odbacuje pokušaj destabilizacije i rušenja legalno izabranih i legitimnih tijela Kluba na čelu s predsjednikom Kluba te pokušaj neprijateljskog preuzimanja. Skupština Nogometnog kluba Imotski utvrđuje izraženu funkcionalnost svih segmenata Kluba te izražava podršku daljnjem djelovanju aktualnog predsjednika i svih ostalih tijela Klub. Skupština Nogometnog kluba Imotski jednoglasno odbacuje sve insinuacije o financijskim i bilo kakvim drugim nepravilnostima unutar Nogometnog kluba Imotski