Održana predstava “Testament”. Boban najavio klimatizaciju kina

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban najavio je na sinoćnjem zatvaranju ‘Imotskih sila’ kako će Županija osigurati sredstva za klimatizaciju Gradskoga kina u Imotskom. Govoreći nakon predstave ‘Testamenat’, u izvedbi glumaca amatera okupljenih oko Pučkog otvorenog učilišta Imotski, Boban je rekao kako će se i on uknjižiti u testamenat. 

– U testamenat upišite kako zadužujem dožupana Antu Šošića da u proračunu za 2023. godinu osigura financijska sredstva za klimatizaciju ove ovdje dvorane – rekao je Boban, što je popraćeno velikim pljeskom publike.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić zahvalila je svima koji su pomogli realizaciji ovogodišnjih ‘Sila’. 

– Hvala Gradu Imotskom i Splitsko-dalmatinskoj županiji koji nas prate u svim našim aktivnostima. Ponosna sam što smo i ove godine na ‘Imotskim silima’, uz sve ostale programe koji su bili izuzetno dobro popraćeni, imali dvije predstave u izvedbi imotskih glumaca amatera. Naša publika naviknuta je na vrhunske sadržaje koji se u ljetnim mjesecima nude na ‘Imotskim silima’, a stalno ponavljamo kako su sve izvedbe za publiku besplatne – kazala je Jukić.

U ‘Testamentu’, prema komediji Vanče Kljakovića, igrali su Marko Ćosić, Mijo Zidar, Marija Kukulj, Ankica Jukić, Ivan Bekavac Pivo, koji potpisuje i adaptaciju teksta glazbu i režiju te Rahela Ujević i Josip Ujević.

Inače, uskoro kreće i obnova krovišta Gradskoga kina u Imotskom, koje tijekom cijele godine publici nudi sadržaje, od najnovijih svjetskih i domaćih filmskih uspješnica do predstava i koncerata.

Izvor: Dalmatinski portal