Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Održana završna konferencija programa “Zaželi” u Podbablju

U općini Podbablje, završen je projekt – „Zaželi“ povodom čega je u prostorijama nove općinske vijećnice u Podbablju, danas u 11 sati, održana završna konferencija. Konferenciji su prisustovale gerontodomaćice, dio korisnika programa te projektni tim, a održana je i prigodna zakuska za sve prisutne.Nešto više od projektu:

Općina Podbablje suočavala se s brojnim izazovima, uključujući visoku stopu nezaposlenosti žena i starije populacije s ograničenim sredstvima. Upravo iz tih razloga stvorila se potreba za prijavu projekta „Zaželi“, koja je imala za cilj ne samo stvoriti nova radna mjesta za žene, već i pružiti potrebnu podršku starijim sugrađanima.

Projekt je u potpunosti ostvario svoju svrhu. U sklopu projekta, 30 žena iz ciljane skupine je dobilo priliku za zaposlenje i brigu o starijim korisnicima. Njihova posvećenost i briga za 180 korisnika nije bila samo fizička podrška, već i duboka emocionalna veza koja je obogatila živote svih uključenih.

Jedan od posebnih elemenata projekta bila je distribucija paketa s higijenskim potrepštinama starijim korisnicima. Ovi paketi nisu samo zadovoljili osnovne potrebe korisnika, već su postali simbol brige i pažnje koju su skrbnice uložile u svaki detalj.

Važno je napomenuti da je projekt „Zaželi“ bio ostvaren uz financijsku potporu od 85 posto iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Ovaj model partnerstva između europskih i nacionalnih resursa pokazao se iznimno učinkovitim, omogućujući projektu da postigne puni potencijal.

S ponosom možemo reći da je projekt „Zaželi“ ostavio dubok i trajan utjecaj na lokalnu zajednicu. Stariji sugrađani izrazili su svoje zadovoljstvo projektom, ističući kako su osjećali podršku, brigu i povezanost koja su im bili prijeko potrebni. Ovaj projekt nije samo smanjio stopu nezaposlenosti i poboljšao skrb za starije, već je također poslužio kao primjer kako europska sredstva mogu potaknuti pozitivne promjene na lokalnoj razini.

Završetak projekta „Zaželi“ označava novi početak za općinu Podbablje. Ovaj uspješan pothvat postao je temelj za daljnje napore u području zapošljavanja, skrbi i povezivanja unutar zajednice. Ujedno, to je i podsjetnik da je podrška, solidarnost i zajedništvo ključno za stvaranje bolje budućnosti za sve građane.