Nedjelja , 10 prosinca 2023

Okrugli stol o demografskim prilikama

Pučko otvoreno učilište u Imotskom danas s početkom u 10 sati domaćin je okruglog stola na temu demografskih prilika, a na njemu će sudjelovati Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju, župan Blaženko Boban, Anamarija Radeljić, zamjenica gradonačelnika Imotskog, Daša Dragnić, županijska vijećnica, Josip Perkušić, delegat mladih Republike Hrvatske pri UN te Marijo Rajič, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih.

Ključna uloga Savjeta mladih Splitsko- dalmatinske županije je prepoznati i aktualizirati goruće probleme mladih te ih nametnuti u javnosti kao temu.

Depopulacija je problem s kojim se dalmatinska Zagora već dugo suočava, stoga smo odlučili doći u epicentar problema te u Imotskom organizirati okrugli stol s relevantnim govornicima po pitanju kreiranja demografskih politika.

Takvim terenskim pristupom želimo prije svega dati naš doprinos u podizanju vidljivosti ove važne teme. Osim toga, želimo i poslati jasnu poruku podrške svim postojećim mjerama i programima za mlade sa razine jedinica lokalne, regionalne i državne vlasti, ali i kroz konstruktivnu diskusiju s mladima pronaći dodatni prostor za iskorake i poboljšanje statusa mladih u ruralnim predjelima naše županije.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su se odazvali našem pozivu i nadamo se što većem broju pitanja mladih iz publike o temi koja nas sve zanima- istaknuli su iz Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije.