Otkriven mural branitelja Marija Glavote u Sebišini

Dostojanstveno su mještani Sebišine, uz brojne svoje goste i uzvanike organizirali otkrivanje murala u spomen na svoga sumještanina, junaka Domovinskog rata Marija Glavote. On je poginuo upravo 27. siječnja 1993. godine u Paljuvu u zadrarskom zaleđu i to kao pripadnik specijalnih policijskih postrojbi.

Junak Mario bio je na samom početku Domovinskog rata pripadnik legendarne Treće Imotske bojne iz sastava 4. Gardijske brigade Hrvatske vojske. S ostala svoja tri brata priključio se odmah obrani Hrvatske te tako ušao u povijest naše domovine, istaknuto je to na komemoraciji prilikom otkrivanja murala.

Uz brojne pripadnike mnogih braniteljskih udruga, na Sebišini su bili njegovi suborci, obitelj, izaslanik Ministarstva branitelja general zbora u miru Josip Lucić, imotski gradonačelnik Ivan Budalić, načelnici naših općina te brojni stanovnici općine Runovići i mnogih mjesta Imotske krajine i susjedne Hercegovine.

Prigodne govore prije otkrivanja murala održali su načelnik općine Runovići Mario Repušić, umirovljeni brigadir Jozo Šerić, dožupan Ante Šošić i general Josip Lucić. Mural su otkrili Mariovi suborci Miljenko BabićIvica KukavicaZlatko Carević i Dražen Lovrić, a blagoslov murala podario je mjesni župnik fra Ivica Omazić koji je predvodio i svetu misu zadušnicu u mjesnoj crkvi. Program u okružju mjesne škole, gdje je i postavljen mural uz sudjelovanje muške klape Policijske uprave splitsko-dalmatinske vodio je pripadnik Treće Imotske bojne Marko Kujundžić, koji je uz obitelj Glavota sudjelovao u postavljanju murala.

(radioimotski.hr)