Petak , 24 siječnja 2025

Posjetili smo Restoran Mašić u Rakitnu

Jedan poznati splitski novinar putovao je iz Sarajeva za Split, preko Blidinja. U Rakitnu su vidjeli reklamu za “Restoran Mašić“ uza samu cestu. Svratili su i ugodno se iznenadili, kako čistoćom samog prostora, tako i ponudom i pristupačnim cijenama. Inače, ovaj novinar je svjetski putnik. Bio je u preko 40 država svijeta i uglavnom piše o turizmu. Na njegovu preporuku, posjetili smo Restoran Mašić i njegovog vlasnika Antu Sablju „Mašića“/46/.

– Već deset godina radi ovaj restoran. Prije toga bio je gril. Uglavnom su gosti ljudi koji idu na Blidinje i tu svrate. Bude i organiziranih grupa po deset i više ljudi. Inače organiziramo proslave za krstitke, krizme, rođendane do 50 osoba. Uglavnom je domaća hrana jer u Rakitno još uvijek ima dosta stoke, što znači dobro meso i mliječni proizvodi. Tu su pečena janjetina, pršut, sir iz mijeha, domaći kulen i kobasica, kiseli kupus, koštradina… Naravno, i jela po narudžbi. Svatko tko nas posjeti, ponovno se vrati što je dokaz naše ponude i pristupačnih cijena.

      Anti uglavnom pomaže supruga Kristina s kojom ima dvoje djece. Tu je još nekoliko zaposlenika.

      Restoran radi svaki dan do 23 sata, a narudžbe i rezervacije se primaju na broj 0038739692482.

  Od nazočnih gostiju koje smo zatekli u restoranu saznajemo da se u „Mašića“ dobro jede, da je jelo uvijek svježe i dobro – obimne porcije. Kud ćeš bolje preporuke nego ponovno svratiti.