Predstavljanje rodoslovne knjige Milana Lažete

80-godišnji Milan Lažeta autor je osam knjiga s tematikom ričičkih plemena (prezimena), jedne knjige s prezimenom iz sjevernijih dijelova Hrvatske, a nova deseta „Moji predci od Adama do Marijana“, u izdanju imotskog ogranka Matice hrvatske, bit će predstavljena u Imotski u utorak, 11. travnja 2023.

Knjiga je nastala kao posljedica želje za širim ili dubljim proučavanjem nasljeđa što ga je odvelo i u znanost kroz proučavanja gena. Milan tako navodi da je analiza uzorka sline pokazala da autor pripada genskoj skupini ljudi haplogrupe I2a čiji je najstariji poznati predak živio na području današnjeg Iraka prije 25.000 godina. 

U pozivnici za predstavljanje autor navodi više zanimljivih natuknica:

• Zov zovnice.

• Naši biblijski prapovijesni predci.

• Geni u meni iz plemena: Lažeta, Mustapića, Juriča, Draguna, Knezovića, Bilića, Bilića Subašića, Bekavca, Marasa, Jurčevića, Marijanovića, Tandara, Lekića, Budimira, Parlova, Medvidovića, Pušića, Grbavaca, Peza, Mrnjavca i drugih.

• Inteligencija i mi ‒ što smo naslijedili, a što smo stekli?

• Boj se vuka, boj se ćuka, boj se zmije – bolje da te nije.

Odgovore na navedena i druga zanimljiva pitanja možete dobiti ako dođete na predstavljanje ove knjige koja će se održati 11. travnja 2023., u 18 sati, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom.