Predstavljanje triju duhovitih knjiga Nikole Kujundžića

Ususret Danu općine Podbablje i blagdana svetog Luke, Ogranak Matice hrvatske u Imotskom priređuje predstavljanje triju knjiga profesora emeritusa Nikole Kujundžića koje su objavljene u protekle dvije godine, i nakon predstavljanja u više gradova prvi put će o njima biti riječi i u Imotskom.

Ta tri naslova su zbirka priča i humoreski Ne zaboravi se smijati (tiskano i drugo izdanje), roman Drugo će vrime te slikovnica za djecu Ježići, koju je ilustrirala Ana Jakić-Divković u nakladi zagrebačke kuće Alfa.

Nikola (Nina ) Kujundžić umirovljeni je profesor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu, na čelu kojega je kao dekan bio četiri mandata. Većinu svojih proznih tekstova o odrastanju u malom zabiokovskom mjestu ispisao je na zavičajnoj ikavici i u duhovitom ozračju, a o knjigama su pohvalna slova ispisali recenzenti Petar Gudelj, Mate Maras, Milan Ivkošić, Dijana Vlatković i Mladen Vuković.

Slikovnica Ježići donosi duhovite i poučne zgode iz života jedne obične obitelji koja udomljava petero ježića i njihovu mamu. Te male, drage životinje postaju na svoj način središte obiteljskoga života. Njihova prehrana, čišćenje i smještaj postaju svakodnevna briga u domu. Djeca s puno veselja prihvaćaju nove obveze, a čitatelji stalno doznaju nešto novo o ježevima kao živim bićima.

Knjige će predstaviti Josip Jović, Mladen Vuković i autor Nikola Kujundžić u petak, 14. listopada 2022. u 19 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom. Ulomke iz knjiga čitat će Marijan Grbavac, a u glazbenom će programu zapjevati Ljubomir Gudelj.