Utorak , 27 veljače 2024

Preminuo glazbenik Silvije Braco Škare (1961-2023)

U 62. godini života preminuo je Silvije Škaro Braco, istaknuti gitarist, producente i studijski glazbenik koji je svirao i u svom studiju (garaži) snimio brojne hitove više glazbenika. Bavio se i slikanjem, a ima i status hrvatskog branitelja. Zadnjih godina živio je u Bironima. Pogreb Silvija bit će u petak 29. rujna 2023. u 15 sati na groblju crkve sv. Jure u Biorinama.

“Svirali smo zajedno u L. B. Blues Band-u (1981- 1984), kasnije je svirao u bendu Kineski zid 2, a snimio je i solo gitare na prvim albumima Dina Dvornika i Gibonnija. Jedne od prvih demo snimki Daleke obale bile su u njegovom studiju u garaži, njegova je uvodna gitarska tema u Sušac bluesu. Još kasnije svirao je s Vucom i Thompsonom. U njegovom studiju garaži snimljena je i ‘Bojna Čavoglave’, on je i odsvirao pjesmu, bio sam na snimanju”, naveo je Boris Hrepić Hrepa, o kojemu je pisao i u svojoj knjizi “Našao sam dobar bend”.

Snimao je i za imotske glazbenike :Agu – Imoćanin, Imotska bojna, 115. Brigada, Imotski šampion, Rodni dome, Majka i Sokol…; Pašku – album Stina kralja Zvonimira, Mladenka Karina – Ruski rulet, Vijetnamski sindrom, Žena za sva vremena, Iva iz Iloka…; Vukasa – Prološka; grupu Express, Jozu Divića – Album Treća bojna, Anitu Ćapin – Divojka sa kamena i Gdje ću sad. Snimio je i objavio CD folklora Imotske krajine pod nazivom Imotska krajina. Bio jedan od okosnica Ganga festa Biorine – ističe Augustin Kujundžić.