Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Proložac nastavio Ligu Imotske krajine

U Prološcu u nedjelju, 9. svibnja u 14 sati nastavljena je Liga Imotske krajine. Prije samog početka natjecanja načelnik općine Proložac gospodin Mate Lasić je pozvao ravnatelje škola gospodina Krešimira Bajića iz Prološca i gospođu Moniku Pavlović Grabovac iz Imotskog kao goste zbivanja jer su obostrano izrazili želju da pokrenu šahovsku sekciju u svojim školama. Članovi šahovskog kluba Petar Žaja iz Aržana su ponudili maksimalnu pomoć u pokretanju te iste sekcije, a članovi novoosnovanog kluba u Imotskom “Imota” ponudili su i svoju pomoć.

Nakon toga je gospodin Mate Lasić dobio “čast” da pozdravi skupinu ljubitelja šaha, zaželio da borba bude ponajprije fer i poštena te se zahvalio šahovskom klubu iz Aržana kojem je već duži niz godina sponzor, što su ga izabrali za domaćina ovog vrijednog projekta za Imotsku krajinu. Izjavio je da će podržavati ovakve aktivnosti koliko god bude potrebno. Odigrana su dva nova kola i na čelo ljestvice izbili su novi sudionici – Općina Runovići sa 7 osvojenih bodova. Drugo mjesto je preuzeo Grad Imotski i treće Općina Podbablje.

Moram napomenuti da je boje općine Lovreć branio gospodin Ante Babić, bivši saborski zastupnik. Za vrijeme pauze se pojavio i dožupan gospodin Ante Šošić i pozdravio sve sudionike. Gospodin Šošić je izazvan od gospodina Ante Babića da odigraju jedan šahovski dvoboj u kojem je dožupan pokazao svoje veliko šahovsko umijeće i savladao izazivača.

Na poziv organizatora u Prološcu su se pojavili predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza gospodin Ivica Brkić koji je prošle godine podijelio 20 šahovskih garnitura po općinama te osigurao šahovskom klubu IMOTA u Imotskom sve potrebno za nastup u ligama i gospodin Ivan Udovičić vijećnik grada Kaštela koji je veliki zaljubljenik šaha i oduševljeno sudjeluje kao gost naših događanja.

I na kraju organizatori su se zahvalili domaćinu na obilnoj počašćenošću svih sudionika na veselje svakog od njih i zahvalio se na odazivu svim sudionicima.

NAPOMENA: Sljedeće seanse bi trebale biti u Zagvozdu 18. srpnja i u Zmijavcima 8. kolovoza, ako epidemiološke mjere dopuste.