Proslavljen Dan općine Proložac

Blagdan Velike Gospe slavi se i kao Dan Općine Proložac. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Pored vijećnika bili su nazočni i dopredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, pomoćnica ministra pravosuđa Vedrana Šimundža Nikolić, župan Blaženko Boban njegov zamjenik Stipe Čogelja te dogradonačelnica Imotskog Anamarija   Radeljić,načelnici okolnih općina te stradalnici i dragovoljci Domovinskog rata.

    Sve nazočne pozdravila je predsjednica Općinskog vijeća prof. Monika Grabovac.

     Prološki načelnik Mate Lasić iznio je osnovne značajke u izgradnji komunalne infrastrukture.Tako je posebno istaknu Aglomeraciju Imotski-Proložac kojom će se znatno poboljšati vodoopskrba te odvodnja i kanalizaciju.Slijedi katastarsko snimanje  čestica kojom će ljudi puno lakše dolaziti do potrebiti papira za izgradnju kuća. Usvojene su  i izmjene Prostorno plana.Županijska cesta Proložac-Donja Glavina je najlošija na imotskom području zbog izgradner komunalne infrastruture.Sada se radi  projektna dokumentacija za njenu rekonstruciju. Sve to biti će gotovo do završetka projekta Aglomeracije, da se  ne bi dva puta kopalo i asfaltiralo. Tu su i projekt novog groblja i novom dječjeg vrtića. Prošle godine završena je županijska cesta Ričice-Studenci.

     U ime Županije pozdravio je župan Blaženko Boban te u ime Hrvatskog sabora dopredsjednik Ante Sanader.

     Zahvalnice Općine Proložac za ovu godinu dobili su za dobre športske rezultate  treneri  u omladinskoj škole NK Mladost Marijan Strimić,Rajmond Tolić i Mirko Tolić. Zahvalnice su također dobili odlične  studentice Josipa Dropuljić i  Lucija Mikulić te  odlična učenica Lucija Šimić.

U glazbenom dijelu programa pjevala je klapa Sveti Mihovil iz Prološca.

Počela je i trodnevnica Velikoj Gospi. Glavnu misu i procesiju za blagdan   Velike Gospe predvodi don Marko Trogrlić- vojni kapelan i profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu.