Provincijski susret 220 ministranata u Imotskom

U subotu 27. svibnja 2023. u Imotskom je održan susret ministranata župa koje poslužuju članovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja – objavio je portal franjevci-split.hr.

Svetu misu u 10 sati predvodio je fra Zoran Kutleša, župnik i gvardijan Samostana sv. Franje u Imotskom, ujedno i provincijski vikar, a u koncelebrirali su fra Perica Maslać, župnik Hrvaca i promicatelj duhovnih zvanja, fra Ivo Rastočić, vikar Župe sv. Franje u Imotskom i ostala braća franjevci koji su stigli na ovaj susret.

Nakon misnog slavlja uslijedio je kviz u prostorijama Osnovne škole Stjepan Radić te svjedočanstvo bogoslova fra Valentina Radaša i postulanta Dina Božinovića. Nakon svjedočanstva predstavnici ministrantskih skupina predstavili su svoje župe i župne filijale: Baška Voda, Brnaze, Imotski, Metković, Metković-Klada, Hrvace, Lovreć, Karin, Potravlje, Proložac, Plina-Stablina, Sinj, Staševica, Studenci, Šibenik-Crnica, Vrgorac, Zmijavci.

U kvizu znanja prvo su mjesto osvojili ministranti iz Župe Baška Voda, drugo Župa Metković, a treće Župa Imotski.

Nakon ručka u dvorani Samostana slijedilo je zajedničko fotografiranje u parku Gospe od Anđela oko 220 ministranata i petnaestak voditelja.

Uslijedio je nogomet: u utakmicama koje su se odigravale na dva igrališta pod budnim okom dvojice sudaca, fra Marka Plejića i fra Kristijana Pisca, polufinala su se odigrala na jednom terenu. Nagrade su osvojile slijedeće ekipe: Brnaze prvo, Imotski drugo, Potravlje treće mjesto.

Za ovaj lijepi dan i radostan susret hvalu upućujemo najprije dragom Bogu a onda i svoj braći koja su sudjelovala u samom susretu. Na poseban način zahvala ide domaćinu susreta, gvardijanu fra Zoranu. Od srca hvala njemu i ostaloj braći iz samostana u Imotskom na bratskoj srdačnosti i gostoprimstvu!

Vjerujemo da su se ministranti vratili svojim kućama bogatiji za jednu lijepu uspomenu. Neka u duhu ove slike zajedništva još radosnije stoje uz Kristov oltar.

fra Mate Šakić