Sounds Of The Past- 16.03.

E pa lijep pozdrav svima vama koji me pratite, te dobrodošli na još jedno druženje sa SOUNDS OF THE PAST, gdje protresamo glazbena događanja iz dvadesetog stoljeća. Volim zavirit u prošlost, te smatram da bez prošlosti, nema ni bolje budućnosti.

Istaknimo nekoliko događanja koja su obilježila ovaj 16.ožujak. Vrijeme je GRAMMYA, tih prestižnih nagrada koje dodjeljuje američka Akademija, čijim osvajanjem ili nominacijom. raste i popularnost tog osvajača, kao i sve popratne okolnosti vezane uz to (tiraža, rasprodani koncerti, itd).

Na današnji dan1954. rođena je Nancy Wilson, gitaristica te prateći vokal američkog rock banda Heart. Godine 1964. Beatlesi su objavili singl “Can’t Buy Me Love” koji je unaprijed već bio rasprodan u pola milijuna primjeraka te je automatski skočio na broj 1. svih top lista. Strašni su bili Beatlesi tih dana i godina. 1970. Tammi Terrell američka kantautorica poznata po duetima sa Marvin Gayeom , preminula je tijekom teške operacije na mozgu. Tumor joj je otkriven tri godine ranije, kada se onesvijestila tijekom jednog nastupa. Preminula je u dobi od samo 24.godine.1971. na trinaestoj dodjeli Grammya, gotovo sve nagrade su pokupili Simon & Garfunkel sa svojom pjesmom “Bridge Over Troubled Water”, gotovo pomevši konkurenciju. Čestitam! Naravno da ćemo čuti nagrađenu pjesmu, koja je stvarno vrh.

Uz nju u čast Tammi Terrell koja nas je u takvoj ranoj životnoj dobi napustila, stavljam jednu od mnogobrojnih kompozicija koje je otpjevala u duetu sa Marvin Gayeom!

Tammi Tarrell

Uživajmo u glazbi koju je prigodno pripremio Mad G- Zett:

Bridge Over Torubled Water
You’ve Got What It Takes