Sounds Of The Past- 18.03.

Lijep pozdrav svima, proljeće samo što nije, tlak zraka raste i odmah se svi bolje osjećamo. Malo ova bura kvari dan, ne zna čovjek kako bi se obukao ali to je ožujak (Lažac) kako ga zovu neki. To je tako jer i marčane bure moraju odradit svoje. Zato uvečer naložim vatru, toplo mi, lipo jedem, dobro pijem pa se smijem! Dobro, pustimo sada mene i moje opservacije, ajmo mi vidit šta se danas događalo na glazbenoj sceni.

Na današnji dan 1957. Bill Haley And The Comets završili su 11-tjednu turneju po Australiji i Evropi, sviravši pri tom pred pola milijuna obožavatelja. Inače Bill je bio velika rock zvijezda svoga vremena, pionir rocka. Njegov hit “Rock Around The Clock” po objavi je zauzeo vrhove Billboardove top ljestvice,i na tom je mjestu proveo punih osam tjedana. Prodan je u milijun primjeraka u U.K.  i  Njemačkoj. Još jedna zanimljivost vezana za njega je ta da se ženio tri puta i iz ta tri braka ima ukupno desetero djece. E tu ne treba natalitetna politika.

A 18. ožujka 1977. engleski punk-rock sastav The Clash, objavili su svoj prvi singl “White Riot” energičnu pjesmu iz koje sve frca. Tolika količina energije na jednom prostoru nije isporučena nikada do tada. Clashovci su izvrsno prošli na britanskim top ljestvicama, dok u SAD-u nisu polučili takav uspjeh. Tek nakon trećega albuma London Calling, porasla im je popularnost sa druge strane oceana. bili su prvenstveno punkeri, ali su znali koketirati i sa drugim stilovima. To će te imati priliku poslušati.

1994. policija je Curtu Cobainu oduzela 4 puške, i 25 kutija municije, nakon što ih je pozvala njegova supruga Curtney Love, koja se preplašila da bi Curt mogao počiniti samoubojstvo. Često depresivan, pod utjecajem raznih opijata, takvo što kao da je i najavljivalo tragičan kraj. Nažalost tri tjedna kasnije to se i dogodilo. prosvirao si je glavu te se pridružio klubu 27, skupini mladih rockera umrlih u tim godinama. Toliko za danas.

U nastavku slušamo Rock Around The Clock od Billa Haleya, te Histville U.K. i White Riot od Clasha! Ugodno slušanje i veliki pozdrav.

Mad G Zett