Sounds Of The Past- 23.03.

Glazbena Slušaonica i “Sounds Of The Paste” za današnji dan 23. ožujka  izdvojili su sljedeće događaje:
1963. Beach Boys objavljuju svoj singl “Surfin U.S.A.”, svoj prvi top-deset singlova, koji je donio ogroman glazbeni uzlet tog benda. gajili su takozvani kalifornijski zvuk, te su održavali kulturu mladih u surfanju, lijepim automobilima te romantici. Beach Boysi su jedan od najkomercijalnijih bendova svih vremena, što pokazuje i podatak da su tijekom uspješne karijere prodali preko sto milijuna vinyla.

Magazin za popularnu kulturu “Rolling Stone” objavio je 1978. da se britansko američki blues-rock sastav Fleetwood Mac pripremaju za tri dogovorena koncerta, koji se trebaju održati u centru ruske prijestolnice – Moskvi.

Na današnji dan 1985. popularni američki glazbenik, kantautor i skladatelj Billy Joel vjenčao se u New Yorku sa Christy Brinkley, američkim top modelom i glumicom. Brak nije dugo opstao, razišli su se 1994.(Ane pamti ovo)!

I za kraj današnjih događanja izdvajamo to da je Mick Jagger frontman Rolling Stonesa održao samostalan nastup u Japanu pred 45 000 ljudi 1988. Sama vijest i nije neka novost, ali ako se uzme u obzir da su vlasti Japana 1973. zabranile Stonesima da nastupaju jer su ih prilikom jednog od njihovih koncerata zatekli sa drogom.

Nije to Stonesima prvi put, isto im se dogodilo u Limi, gdje im je vojna hunta , koja je tada vladala Peruom zabranila buduće nastupe. Razlog? Pa gosti hotela u kojem je grupa odsjela, su se žalili na buku, te miris marihuane koji se širio cijelim zdanjem. Ali Stonesi nikad nisu potvrdili valjanost ovih informacija, oni su se vješto branili govoreći da samo  imaju “probleme sa vizom”. Ha ha, koji kraljevi!