Sounds Of The Past- 30.03.

U svijetu pop-rock kulture,dsnas 30.ožujka izdvajamo ove događaje:
Godine 1976. britanski punk sastav Sex Pistols, održali su u londonskom klubu 100 svoj prvi koncert. Kuriozitet ovog dogadjaja je taj, da na tom njihovom debutu je prisustovalo samo pedesetak znatiželjnika, sa plaćenom ulaznicom. Iako su kratko trajali, ostavili su neizbrisiv trag , te se smatraju najutjecajnijim sastavima punk scene uz The Clash i Ramonese.

1977. Hit singl Eaglesa, “Hotel California” ulazi na top ljestvice. Pjesma se smatra najpoznatijom pjesmom benda, a čitatelji  “Gitarista” proglasili su njezinu dugu solažu, za jednu od najboljih svih vremena.Nema se što tu dodati, pjesma je brzo zauzela vrhove top ljestvica, priskrbila je grupi nekoliko Grammya, malte ne postala zaštitni znak.Čak su pri primanju u “Kuću Slavnih” pogadjate, izveli baš nju.


Na današnji dan 1942. rodio se Graeme Edge, bubnjar grupe Moody Blues, a 1964. rođena je američka pjevačica Tracy Chapman, osvajačica četiri Grammya, dok joj je nekoliko albuma doseglo platinastu tiražu.

Zavrtit će mo od Tracy “Fast Car”, od Sex Pistolsa ćemo čuti “God Save The Queen” i za kraj slušamo veliki hit  Eaglesa “Hotel California”. To bi bilo to uz uobičajni pozdrav zdravo za gotovo!