Sounds Of The Past- 31.03.

Pozdrav svima, današnjeg 31. ožujka izdvojili smo za vas ove događaje. Prethodno smo malo protresli po arhivama glazbenih događanja. Današnje objave smo smjestili u raspon od 1958. pa sve tamo do 2000. godine. Sve ćemo to po običaju zalit sa par glazbenih brojeva.


!958. Chuck Berry objavljuje singl “Johnny B. Goode”. Ujedno je i autor teksta i glazbe.Pjesma je postala veliki hit, te se smatra jednom od najprepoznatljivijih pjesama popularne glazbe. Pravi rock hit, ma šta hit, hitčina je to. Obradili su je mnogi, te je osvojila brojne nagrade i priznanja. magazin “Rolling Stone” ju je stavio na sedmo mjesto njihove liste “500 Najboljih pjesama svih vremena”.


1987. izlazi novi album od Princea “Sign ‘O’ The  Times” njegov deveti album, prvi samostalni nakon dugogodišnje suradnje sa njegovim sastavom The Revolution.Unatoč pohvalama kritike, album nije bio komercijalno uspješan kao Purple Rain.

1992. na današnji dan Bruce Springsteen pustio je u prodaju dva svoja albuma koja je snimio proteklih mjeseci. Radi se o “Human Touch” te “Lucky Town”. Human Touch je postigao bolji uspjeh, bio je na vrhu američke top ljestvice albuma, dok je naslovna skladba sa “Lucky Towna” Better Days uvrštena u trailer za film “Lucky You, a može je se čuti i u samom filmu.


2000. godine “Maria , Maria” drugi singl Santane sa njegovog albuma Supernatural dolazi na broj jedan najprodavanijih singlova.31. ožujka 1959. rodio se Agnus Young, gitarista i jedan od osnivača legendarne australske hard rock skupine “AC DC”.Skupa sa svojim bratom Malcomom grupu su osnovali 1973. u Sydneyu.


Danas slušamo : Johnny B. Goode, zatim Sign ‘O’ The Times, Human Touch od Bruca , Santaninu Maria, Maria i za kraj nešto žestoko kako i priliči kad su AC DC u pitanju danas je to You Shook Me All Night Long.,