Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Sounds Of The Past- VRIME OD GRAMMYA

Izgubi se tu, puno vrimena

tražeći ovo, gledajuć ono

Tako bih vam rado htio sve kazat

baš onako, ko paštetu namazat

Ma, opet bih rado skratio ovo

te, dodao bih par slova za ono

Zasvrbiše me dlanovi od premija

ožujak je, vrime od Grammya

Lijep pozdrav svima vama sedmorici koji pratite ovu misiju, te se na neki način volite vratiti u prošlost, baš poput vašeg urednika, koji sve to pomno pregledava, odvaja žito od kukolja, što bi rekli naši stari, te osobito nepresušnoj “Glazbenoj Slušaonici” koja sva ta događanja glazbeno poprati.

I danas ćemo pročeprkati top ljestvice, skinuti patinu sa starih prašnjavih pjesama. Danas nisam našao puno toga za izdvojit, ali i sa ovim ćemo se prisjetit nekoga ili nečega.
17.ožujka 1962 Ray Charles je osnovao vlastitu diskografsku kuću Tangerine Records.
Takodjer na isti dan objavljen je singl Soldier Boy američke ženske skupine The Shirelles, koja je svoju popularnost stekla baš tih godina i mjeseci.

1977: Disco group the Bee Gees pose for a portrait in gold lame outfits in 1977. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)


Na današnji dan 1968. grupa Bee Gees imala je svoj tv debut na “Ed Sullivan Showu”. Za tu prigodu izveli su dvije pjesme, To Love Somebody te Words, koju ćemo i mi također čuti.

Davne i daleke 1917. rodio se Nat King Cole, vrhunski jazz pijanist, pjevač. prvi afroamerikanac kojega su ugostile sve tv postaje diljem SAD-a, te ga se drži za jednog od najvećih glazbenih ličnosti u američkoj povijesti. Ugodna baritona, većinom je pjevao pop balade. Da je živ danas bi slavio 104.roćkas. Čut ćemo nešto i od velikog Nata.