Sretan Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori!

Hrvatska građanska inicijativa svim Hrvaticama i Hrvatima u Crnoj Gori čestita Dan hrvatskoga naroda. Ponosni na slavnu prošlost, ohrabreni snažnim zalaganjem očuvanja identitetskih vrijednosti hrvatske nacionalne zajednice, motivirano idemo prema budućim uspjesima u zajedništvu sa svima koji njeguju duh zajedništva i uvažavanja.

Današnji dan svjedoči o našem višestoljetnom trajanju, koje je bilo i jest plodno za kulturu i duhovnost, pri čemu smo afirmirali i vlastiti politički izraz u cilju izgradnje Crne Gore kao suvremene i prosperitetne države u koji Hrvati i drugi manje brojni narodi imaju svoj značaj i mjesto. Zbog toga Dan hrvatskoga naroda značajan je za sve koji žive za sretnu i uspješnu Crnu Goru.

Radosni smo što je Hrvatska građanska inicijativa neposredno sudjelovala u donošenju ovog Zakona zahvaljujući kojem danas proslavljamo svoj Dan uz istaknutu hrvatsku trobojku na zgradi Općine Tivat i Općine Kotor.

Doprinosit ćemo i ubuduće emancipatorskim ostvarenjima crnogorskog društva u kojem živimo i stvaramo, a na korist svih kojima su civilizacijske vrijednosti na srcu. Budimo ponosni!