Sto godina Mare Jonjić

Ovih dana Mara Jonjić iz Grubina proslavila je stoti rođendan! Rijetke su to prilike i za nas novinare pa smo pošli u Grubine i čestitali baki Mari.

– Rođena sam prije sto godina. S pok. supugom Lukom (“Lušom”) imali smo troje djece, dvije kćeri i sina. Starija kći Anđelka udata Marić ima dva sina. Mlađa kći Zdravka udata Pezo, također, ima dva sina. Najmlađi sin je Vjekoslav koji sa svojom suprugom Verom ima četvero djece. Od njih imam 8 unučadi i 6 praunučadi. Djevojački sam bila također iz Grubina.

Završila sam pučku školu, radila u Duhanskoj stanici u Imotskom i bila domaćica. Uglavnom sam bila dobra zdravlja – ispriča nam slavljenica stogodišnja Mara Jonjić.

   Još je vrlo dobrog zdravlja te se rado sjeća svih događaja iz djetinstva. Najviše zahvaljuje nevjesti Veri koja je uzdrži. Još zna najveće rijeke i najveće gradove u Europi…

   Želimo joj dobro zdravlje i da još dugo živi sa svojim najbližima.

p.s.

   Ove godine navršava se 50 godina kako sam objavio prvi članak u novinama. Do sada sam objavio oko 13 tisuća članaka u novinama, portalima, radiju i televiziji. Ovaj tekst o Mari Jonjić je tek deseti o stogodišnjacima u mom polustoljetnom novinarskom radu!