Svečano obilježena 33. obljetnica HDZ-a Imotske krajine

Svečanost je počela polaganje cvijeća i paljenjem svijeća za sve poginule članove HDZ-a, poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Potom je u dvorani Glazbene škole održana svečana sjednica. Na sjednici su bili i predsjednik HDZ i Vlade RH Andrej Plenković. Dopredsjednik i ministar branitelja Tomo Medved, ministri Davor Filipović i Šime Erlić, drugi dužnosnici HDZ, saborski zastupnici Zdravka Bušić, Ante Sanader, Danica Baričević, Luka Brčić, Jure Brkan, Marko Pavić te drugi gosti i uzvanici. Posebno toplo pozdravljen je general Damir Krstičević koji je za vrijeme Domovinskog rata bio zapovjedniko i Četvrte gardijske briga te 115. Imotske brigade.

   Na početku svečanosto poslije himne Lijepa naša je gradonačelnik Imotskog i saborski zastupnik Ivan Budalić sve pozdravio te kazao da Imotski ima veliko povjerenje u Vladu Andreja Plenkovića koja bi svoju jednu od sjednica trebala održati u Imotskom. Imotski je dao veliki doprinos u obrani i oslobođenju Domovine. Domovinski rat je temelj države Hrvatske te se uvijek s poštovanjem odnosimo prema braniteljia.

   Zatim su pozdravne govore održali Bože Ćubić u ime utemeljitelja HDZ na imotskom području, Ljubo Grizelj – načelnik Gruda, Zdravka Bušić, Blaženko Boban, Ante Sanader, Tomo Medved i na kraju Andrej Planović.

   Plenković je obećao da će do kraja godine početi radovi na brzoj cesti Zagvozd-Imotski. Već idući tjedan očekuje se rješavanje svih potrebitih dozvola. Dug grada Imotskog koji je nastao izgradnjom vodovoda još nije podmiren prema RH, iako je država oprostila 2018. godine 34 milijuna kuna. Ukupni dug bio je oko 50 milijuna kuna. Taj dug je uteg koji onemogućuje Gradu Imotskom da traži sredstva EU za razne projekte. Taj će se dug riješiti a on je nastao prije dolaska sadašnje  uprave grada na dužnost.