“Treći petak u Imotskom”, gostuju Splićani

U organizaciji Franjevačkog samostana sv. Frenje i Pučkog otvorenog učilišta Imotski, šesta po redu tribina Treći petak u Imotskom – ovog puta pod naslovom Grijeh volin a kad zaškrpi molin, ugostit će mlade iz Hrvatskog nadzemlja te bračni par Katarina i Pere Eranović iz Splita. Program počinje u petak 15. ožujka 2024. u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Imotski u 20 sati. 

u pozivu organizatora se ističe: Mladi mogu biti velika pokretačka snaga. Ova činjenica svima je već poznata, iako se mladima, uglavnom rijetko, daje prilika da svjedočanstvom otvoreno i slobodno progovore o svojoj vjeri i o temama koje su za mnoge od nas još uvijek rezervirane za starije i, tobože, iskusnije vjernike. 

Treći petci u Imotskom ruše upravo takve predrasude o mladim ljudima koji žele svjedočiti svoju vjeru na moderan način te se tako približiti i drugim mladim ljudima koji baš i nisu toliko zagazili u zrelost vjere.

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja, skupine koja djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, primjer su kako opušteno, a opet duboko i detaljno, mogu pozitivno utjecati na svoje vršnjake i pomoći im razmisliti o važnim životnim temama. 

Također, bračni par Katarina i Pere Eranović svojim svjedočanstvom žele nas poučiti kako je moguće živjeti vjeru i plodonosno je svjedočiti.

I eto tu smo, gdje smo – odvažili smo se krenuti tim putem, iskreni smo u svojoj namjeri i u tome, vjerojatno, stoji odgovor na pitanje kako i zašto baš ovakve tribine. Cilj nam je upravo te pozitivne promjene i primjere pokazati svim Imoćanima, stanovnicima naše Krajine, dragim Hercegovcima, ovdje i u našoj dijaspori. Želimo pokazati cijeloj našoj domovini Hrvatskoj da mladi Hrvati mogu i hoće tražiti svoje mjesto pod suncem vjere, nade i ljubavi!

Zato smo uključivi i ovim susretom izlazimo u naš grad, u dvoranu Pučkog otvorenog učilišta.

Pozivamo i staro i mlado da nam se pridruže u našoj namjeri i da skupa s nama idu do cilja kako bi bili dio upravo ovoga pobjedničkog tima.

Dođite na još jedan Treći petak u Imotskom 15. ožujka 2024. godine u dvoranu Pučkog otvorenog učilišta u 20 sati. 

Hrvatsko nadzemlje i bračni par Eranović na svoj način će nam progovoriti na temu “Grijeh volin, a kad zaškripi molin”. Dođite!