Turistička šahovska atrakcija u Brelima

Šahovski Velemajstor Ivan Žaja održao šahovsku simultanku u Brelima

U Brelima u nedjelju 24.07.22 sa početkom u 18:30 održana je šahovska simultanka s Velemajstorom Ivanom Žajom. Nastupilo je 28 igrača od kojih je bilo 12 stranaca koji su prijavljeni na odmor Brelima, nekoliko domaćih igrača uglavnom mještana i naravno neki su došli upravo zbog simultanke iz Splita, Imotske krajine i Hercegovine da bi nastupili.

Velemajstor je ostvario 25 pobjeda 2 remija . jedan meč je izmakao kontroli i Breljanski gost TomašHapke odnio je pobjedu i porazio Velemajstora.

Sve ovo ne bi bilo moguće da ,  pokrovitelj ovog događaja ,  nije bilo Turističke zajednice Brela i Valentine Medić koja je prepoznala ovakav događaj kao zabavu i atrakciju u mjestu, ali i ujedno amaterskim šahistima ispunila želju da zaigraju sa jednim od najviše rangiranih igrača u svijetu. Mnogi koji nastupaju i u ligama nemaju tu sreću da kroz natjecanja zaigraju s nekim od Velemajstora.Moramo spomenuti gospodu Miju Perića i Đuru Miličića koji su uspjeli remizirati . TZ BRELA je ovu dvojicu gospode nagradila večerom , a slavljenik TomašHapke je nagrađen večerom za cijelu obitelj. Sreća na licu slavljenika je samo još jedan dokaz koliko je ovaj događaj bio dobar potez za Turizam u Brelima i znamo da će Tomaš ovaj događaj pamtiti cijeli život.

Ovom događaju su nazočili i vjerni pratitelji svih šahovski događanja koji se odvijaju na području naše županije gospoda predsjednik Hrvatskog i županijskog šahovskog saveza Ivica Brkić i povjerenik za Kup Hrvatske gospodin Božo Mišković. Bez njihove potpore u svakom smislu bilo bi veoma teško organizirati brojne događaje kroz ovu Županiju. Naravno organizator događaja je Š.K. Petar Žaja iz Aržana.

Ovim putem bih pozdravio još jednog organizatora velikih šahovskih događaja gospodina Matea Ivićaiz Š.K. Brda iz Splita koji je upravo završio sa organizacijama dvaju velikih turnira Open Šolta i Split Open i čestitam na uspjehu.