U Runovićima održana projekcija filma “Bilo jednom u Hrvatskoj”

U prigodi 24. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana Općinski ogranak HDZ-a Runovići potrudio se organizirati projekciju filma “Bilo jednom u Hrvatskoj” o liku i djelu prvog hrvatskog predsjednika i u tome u potpunosti uspio.

Izvrsno napunjena dvorana Doma kulture u Runovićima najbolji je pokazatelj publike za ovaj dokumentarni film o životu, radu i političkoj ostavštini prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Film je iniciran od strane scenarista Hrvoja Hitreca i redatelja Jakova Sedlara, a u želji da se obilježi 100. obljetnica rođenja najvažnije političke osobe u hrvatskoj povijesti.

   Redatelj filma nije želio odustati od ideje projekta, pa je uz pomoć niza privatnih osoba, poduzeća, gradova i županija iz Hrvatske i svijeta uspio namaknuti sredstva za film u kojemu dr. Franju Tuđmana interpretira slavni dvostruki Oscarovac Kevin Spacey.

Prigodna projekcija na kojoj je nazočio i dožupan Ante Šošić započela je pozdravnim govorom predsjednika HDZ-a Runovići Petra Bitange, a završila prigodnom humanitarnom akcijom.