Ovoga vikenda bit će završena jematva na imotskom području. Točnije, već je obrano preko 80 posto ovogodišnjeg uroda. Već smo pisali da je jematva uranila oko tri tjedna zbog velikog broja sunčanih i vrućih dana te suše. U razgovoru i s vinogradarima i vinarima osjeća se ipak zadovoljstvo ovogodišnje jematve. Grožđa je manje a to znači i veću cijenu. Vinari su zadovoljni zbog dobrog omjera šećera i kiseline. Kažu da će ovogodišnja jematva biti za pamćenje. Što se izgubilo na kvantiteti, dobilo se na kvaliteti!. Što se tiče cijene, ona je za bijele sorte euro ili euro i dvadeset centi, dok je crno skuplje, oko 1,5 eura za kilogram.
Eto, zašto su zadovoljni i vinari i vinogradari!
Ove godine za razliku od prethodnih je veće zanimanje za imotsko grožđe, posebno na makarskom i omiškom području, ali su mnogi kupci ostali bez grožđa iz imotskog vinogorja.