Zagvožđani feštali u Splitu

Udruga Zagvožđana u Splitu po 19. put organizirala je Večer Zagvožđana i prijatelja Zagvozda tradicijski u restoranu Bolero 1. prosinca na kojoj se okupilo dvjestotinjak članova Udruge Zagvožđana i njihovih prijatelja. “Naša udruga okuplja sve one koji vole svoj zabiokovski zavičaj, koji vuču korijene iz tog kraja, koji su uglavnom kao srednjoškolci došli na školovanje u Split i tu se obrazovali, zaposlili, savili svoje obiteljsko gnijezdo, ali koji ne žele zaboraviti svoj zavičaj te čuvati i promicati njegovu baštinu i sve druge vrijednosti” – kazao je predsjednik Udruge Zagvožđana u Splitu Ante Boro Alagić, zaželjevši svima ugodno druženje i dobru zabavu na tradicijskoj Večeri Zagvožđana.

Među gostima su bili splitski gradonačelnik Ivica Puljak, splitsko-dalmatinski dožupan Ante Šošić, načelnik općine Zagvozd Miroslav Gaće, općinski vijećnici, načelnici susjednih općina i drugi uzvanici.

HIMNA ZAGVOZDA

Cesta me vodi prema domu mome,

zavičaju starom, jedinome.

Uokolo kamen, kljen i drača.

Tu se rodih tu mi leži ćaća.

Otiša sam prije puno lita,

Tio vidit i okusit svita.

Skrhan nazad tebi sad se vraćam,

slaba tila i u duši maćan…

Vraćam ti se višnjo rascvitana,

među svoje, tu u smiraj dana

pozdravjan te vuče u planini

i čemprese u grobju u tišini.

Jubin tvoju kosteju i kamen

hej Zagvozde, vraćam ti se! Amen!

Mirko SULIĆ

Grupa Milana Terze zabavljala goste
Ivica Šušić i Ljiljana Buljubašić

Program je vodila Anđela Brzica, a uz bogatu lutriju i svirku grupe Milana Terze zabava je trajala do ranih jutarnjih sati. Pjesmu Ljubice Rogulj pročitala je Jadranka Maslić. Pukovnik Hrvatske vojske, pjesnik i guslar Mate Buljubašić uz gusle je otpjevao prvi dio pjesme o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, evo uvodnog dijela: