Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Završeno obilježavanje 30. obljetnice pogibije Petra Žaje

Već smo objavili da su u  subotu 30. travnja mještani Aržana hodoljubili na mjesto pogibije svoga sumještanina Petra Žaje i s tim započeli obilježavanje 30. obljetnice njegove pogibije. Isto tako je i objavljen i 17.međunarodni memorijal održan 07.svibnja, ali ni tu nismo stali .

U sklopu obilježavanja 8. svibnja u nedjelju održan je i Županijski šahovski kup koji je trajao cijeli dan. Naposljetku u zadnjem kolu nakon cjelodnevnog neumoljivog šahovskog natjecanja izrodio se i pobjednik .

U zadnjem kolu u susretu između ŠK HVAR i ŠK OMIŠ Hvarani su odnijeli titulu pobjednika.Pobjednički  pehar je zapravo bio domaći kozji sir našeg mjesnog proizvođača, za svakog igrača pobjedničke ekipe.

Petar Žaja je poginuo 10. svibnja 1992. godine na vrhu Kičin u mjestu Drijen koje se nalazi u neumskom zaleđu blizu Gradaca, pa je stoga isti datum određen i za misu zadušnicu koja se održala u utorak u 18 sati u mjesnoj crkvi Svi Sveti u Aržanu. Misnim slavljem završeno je ovogodišnje obilježavanje 30.obljetnice pogibije našeg Perice.