Odigrana šahovska simultanka na Modrom jezeru

U subotu 9. srpnja u 19 sati odigrana je šahovska simultanka koju je odigrao Velemajstor Mladen Palac protiv 26 protivnika. Velemajstor je izjavio da je imao mnogo teških protivnika i da je uložio najveći napor da bi rezultat bio za njega povoljan. 24 pobjede i 2 remija koja su zasluženo dobila dvojica vrijednih šahista, Marko Milas iz ŠK Imota i Stipe Poljak iz ŠK Petar Žaja.

Ovim putem želim zahvaliti na dolasku šahista iz Međugorja, Čitluka, Glavica, Sinja, Makarske i naravno naših Imoćana, na ovo prekrasno mjesto s najljepšim ugođajem na svijetu. Zahvaljujem na dolasku i podršci predsjedniku HŠS gospodinu Ivici Brkiću, predsjedniku HUŠS gospodinu Vladimiru Cvetniću i povjereniku za kup HR gospodinu Boži Miškoviću. Zahvaljujemo i na podršci gospodinu Mati Lasiću, načelniku Općine Proložac, koji je bio domaćin 1. otvorenog rapid prvenstva županije.

Sretni smo što je ova simultanka dovela mnoštvo djece i mladih na natjecanje i na bodrenje, a to je dokaz da je šah zaživio u Imotskoj krajini.

„Događaj je prekrasan i iznad očekivanog“ – izjava je Luke Kolovrata, predsjednika Turističke zajednice Imota, koji je zahvalio svima na dolasku i organizaciji na ovakvom događaju.

Zahvaljujemo se TZ Imota i Luki Kolovratu na financiranju šaha kroz turizam i promocije Imotske krajine kao šahovske sredine.

Što reći o Velemajstoru Mladenu Palcu?

Čovjek je 3 puta bio prvak Hrvatske, osvojio 2 zlatne medalje za reprezentaciju Hrvatske, 3. mjesto na pojedinačnom prvenstvu Europe i osvojio brojne međunarodne turnire. Dopredsjednik je HŠS-a i još  uvijek reprezentativac.

Ovim putem vas pozivamo 16. srpnja da sudjelujete u simultanki s Ivanom Šarićem u Zagvozdu i da podržite Glumce u Zagvodu koji će nastupiti iza simultanke.

Ilije Knezović