UREĐUJE SE OPASAN ZAVOJ: “Inicijativom župana kreću radovi na prometnoj infrastrukturi u Imotskoj krajini”

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić danas je u društvu gradonačelnika Imotskoga Ivana Budalića i v. d. rukpovoditelja poslovne jedinice Split Hrvatskih cesta Marija Šimundića obišao radove na rekonstrukciji zahtjevnoga zavoja u mjestu Ajdukova Draga u Općini Podbablje, nedaleko od Imotskoga. Šošić je istaknuo kako je početak ovih radova rezultat dugotrajnih napora. „Zahvaljujem potpredsjedniku Vlade Olegu Butkoviću i predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću. Primarno inicijativom župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana događaji oko projekata u Imotskom došli su u fazu izvršavanja“, izjavio je Šošić.

Projekt rekonstrukcije zavoja u mjestu Ajdukova Draga vrijedan je 2,3 milijuna kuna i predstavlja značajno poboljšanje u prometnom smislu u ulazu u grad Imotski, koji je sjedište Imotske krajine. „Na nama je nastavak lobiranja i ubrzavanja aktivnosti oko prometnih i infrastrukturnih projekata u Imotskoj krajini“, rekao je Šošić.

Izabrani izvođač uveden je u radove, a rok za završetak je četiri mjeseca. „Nadam se da neće biti poteškoća prilikom izvedbe i da će izvođač u ugovorenom roku dovršiti radove. Nakon toga će se značajno podignuti razina sigurnosti prometovanja ovim dijelom državne ceste“, izjavio je v. d.  rukovoditelja poslovne jedinice Split Hrvatskih cesta Mario Šimundić.

Početkom radova je zadovoljan i gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić. „Ovo je jedan važan infrastrukturni projekt za Imotsku krajinu. Promet u ljetnim mjesecima na ovoj dionici doseže razinu od 12 tisuća vozila dnevno. Nadam se da će ovaj projekt biti uskoro završen na korist svim našim sugrađanima“, zaključio je Budalić.