Održana izborna Skupština Nogometnog kluba Imotski, Luka Đuzel “Čorba” novi predsjednik

Održana je izborna skupština NK Imotski. Očekivana s pažnjom posebno nakon ostavke sada već bivšeg predsjednika Josipa Bušića, protekla je u relativno mirnom tonu. Ono najbitnije članovi skupštine su većinom glasova prihvatili kako radno tako i financijsko izvješće Bušića, koji je u poprilično dugom obraćanju detaljno obrazložio stanje u klubu od 15. lipnja 2019. do 31. prosinca prošle 2022. godine.U tom periodu klub je potrošio nešto više od 3,3 milijuna kuna (u toj valuti je i predočeno financijsko izvješće). Grad je u financiranju kluba u tom periodu sudjelovao sa 1,2 milijuna kuna, od prava na igrače inkasirano je 2,1 milijun, te od donacija 49 tisuća kuna. U opisu stavke “pravo na igrače” spomenuta su primanja od transfera Ante Rebića, Kristijana Jakića i još nekih igrača.Trenutačne obveze kluba prema izvješću su 141 tisuća kuna uz potraživanje kluba od dužnika od oko 130 tisuća kuna.

Čini se da je za skupštinare zanimljiviji bio izbor novog predsjednika kluba. Kandidaturu su uputili Luka Đuzel -Čorba jedan od osnivača kluba, te Nikola Lažeta. Nakon što su se predstavili Lažeta je demonstrativno povukao svoju kandidaturu, pa je Luka Đuzel većinom glasova skupštinara izabran za novog predsjednika NK Imotski, najavivši  vrlo oštro da je adresa NK Imotskog te da će tu uvijek biti  u Gospinom docu i da tamo može ući samo onaj koji ima odobrenje legitimnih tijela NK Imotskog.

Za predsjednika skupštine izabran je Luka Kolovrat  direktor TZ Imota, a skupštinari su izabrali novi Izvršni odbor od sedam članova, kao i novi Nadzorni odbor.