Održana Skupština branitelja iz 115. Imotske brigade

U Pučkom otvorem učilištu Imotski 11. ožujka održana je redovna godišnja izvještajna Skupština udruge Hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. Imotske brigade HV. Na  Skupštini je sudjelovalo 35 njezinih članova s pravom glasa. Nakon uvodnog pozdrava predsjednika i otvaranja Skupštine, uslijedila je himna RH, minuta šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, kao i za  prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Predsjednik udruge Nenad Puljiz obratio se nazočnima i iznio opširno izvješće o prošlogodišnjem radu udruge, kao i planove rada udruge za 2023. godinu. Njegovo izvješće usvojeno je jednoglasno, kao i financijsko izvješće tajnika udruge Marija Divića. Pročitano je izvješće predsjednik Suda časti Josipa Divića i izvješće predsjednika Nadzornog odbora (opravdano odsutan) Petra Gadže, koji su također usvojeni jednoglasno. Skupština je dala punu podršku za rad u prošloj godini i planu za ovu godinu. Udruga je podnijela zahtjev Gradu Imotskom za imenovanje ulice, trga, perivoja ili šetališta s imenom 115. brigade HV- a. U izvješću je spomenuto i važnost sistematskih zdravstvenih pregleda za branitelje, pisanja monografije brigade, komemoracijama poginulim branitelja od Dubrovnika do Vukovara, izrade web stranice brigade (www.uhbdr115imotskabrigada.hr), pristupanja ZUPB ZNG i HV, izrada spomen sobe ili muzeja u Imotskom.

Planovi za 2023. su:

  • Pomagati svim članovima udruge kao i članovima njihovih obitelji u stjecanju raznim prava po pitanju koji se odnosi pogotovo na Zakon o hrvatskom braniteljima, kao kod svih prava koji spomenute kategorije nisu upoznate, ili su uskraćeni za prave i pravovremene informacije.
  • Promovirati udrugu kao i njen rad u cijeloj Republici Hrvatskoj,
  • Organizacija i priprema obilježavanja 32. godišnjice osnutka 115. Imotske brigade HV.
  • Nastavak prikupljanja materijala za monografiju i organizaciju za provedbu, ako netko posjeduje bilo kakvu dokumentaciju iz rata (fotografije, rokovnike, zapise… bilo što), molimo donijeti u udrugu kod tajnika i on će to fotokopirati i vama vratiti, jer kada se Monografija napiše, bit će nekima žao što nisu bili dio monografijske povijesti.
  • Nastaviti suradnju u koordinaciji sa svim braniteljskom udrugama s područja Imotskog, Županije i državne razine.
  • I dalje pomagati i skrbiti o SVIM SVOJIM PRIPADNICIMA KAO I ČLANOVMA NJIHOVIH OBITELJI U SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA.

Udruga zahvaljuje svim svojim donatorima: Gradu Imotskom, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj, kao i svim općinama s područja Imotske krajine koji podržavaju naš rad i sjećanje na obrambeni oslobodilački Domovinski rat.

Pozdravljamo vas s našim ratnim pozdravom u miru:

DUŠU BOGU – ŽIVOT ZA HRVATSKU!

Tajnik Mario Divić