89 šahista na 1. otvorenom rapid prvenstvu Županije

Završeno je Prvo otvoreno rapid prvenstvo Županije Splitsko-dalmatinske u šahu za 2022. godinu “Proložac 2022“. U nedjelju 29. svibnja u prostorijama Osnovne škole u Prološcu, koju nam je srdačno dodijelio ravnatelj Krešimir Bajić, odigrano je 1. otvoreno rapid prvenstvo naše Županije.

Turnir je trajao gotovo cijeli dan i nastupilo je 89 igrača, a nastupom igrača iz tri šahovske federacije turnir je postao međunarodnog tipa što mu daje na kvaliteti i težini. Nakon 9 kola i grčevite borbe svih igrača i konstantne smjene igrača na vodećem mjestu izrodio se i pobjednik velemajstor Bogdan Lalić.

Drugi igrač u ukupnom poretku bio je velemajstor Mladen Palac, na trećem mjestu bio je IM Srđan Šale koji je ujedno bio najbolji igrač Županije, četvrti je bio velemajstor Ante Šarić, peti je bio IM Ivan Galić. Oduševio nas je i rezultat dvojice juniora gdje je šesti igrač turnira bio Domagoj Begić, a osmi igrač turnira Marin Denić.

Moramo naglasiti da su najveći teret ovog turnira podnijeli šahovski klub Petar Žaja koji je logistički odradio sve ono što je potrebno u turniru, a financijski Općina Proložac i gospodin Mate Lasić koji su osigurali hranu i piće za sve sudionike, organizatore i sve one koji su došli posjetiti ovaj turnir kroz cijeli dan te Šahovski savez Županije Splitsko-dalmatinske i gospodin Ivica Brkić koji su osigurali sredstva za financijske nagrade u iznosu od 11.500,00 kn. Po izjavi Ivice Brkića, sponzor većeg dijela nagrada bio je trgovački lanac Ribola.

Ovim putem se zahvaljujemo i sudcima Vladimiru Cvetniću, Denisu Bruliću i Iliji Knezoviću koji su doveli turnir do samoga kraja bez ijedne omaške.

Na samom kraju direktor turnira Ilija Knezović zahvalio je svim sudionicima na dolasku i na fer borbi do samoga kraja, a predsjednik HŠS-a Ivica Brkić je podijelio nagrade.

Nakon završetka načelnik Općine Proložac Mate Lasić uz osmijeh na licu se zahvalio ŠK Petar Žaja i šahovskom savezu Županije na, citiram, „dovođenju ovako snažnog turnira u moj Proložac i našu Imotsku krajinu“.