Besplatni preventivni pregledi madeža u petak i u Imotskom

La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora drugu godinu zaredom organiziraju javnozdravstveni projekt #SaveYourSkin u sklopu kojeg će se održati besplatni preventivni pregledi madeža za građane u Zagrebu, Pazinu, Gospiću, Imotskom i Vukovaru.

Besplatni pregledi madeža u Imotskom održat će se 2. lipnja na Šetalištu Stjepana Radića od 9 do 20 sati, gdje će biti i akademkinja Mirna Šitum.

Javnozdravstvena akcija #SaveYourSkin

Hrvatska je među europskim zemljama na vrlo visokom, četvrtom mjestu po smrtnosti od melanoma, a stručnjaci ističu kako rak kože, ako se otkrije na vrijeme, u 99 % slučajeva može biti izlječiv. Stoga je cilj javnozdravstvene akcije #SaveYourSKin edukacija građana o pravilnoj zaštiti od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože s posebnim naglaskom na melanom. Osim mogućnosti obavljanja pregleda madeža bez uputnice i besplatno, građani će dobiti i iznimno vrijedne, stručne savjete dermatologa. Dosad su tijekom akcije u 4 dana obavljena 833 besplatna pregleda, od kojih se 19 pokazalo suspektnim na melanom.